ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Πως Παράγεται Το Lolive

Η παραγωγή ενός ποιοτικού και ωφέλιμου εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου συνάδει με τη καλλιέργεια, τις προδιαγραφές παραγωγής και τις συνθήκες αποθήκευσης του. Η καλλιέργεια της ελιάς γίνεται σε στενή συνεργασία με τους παραγωγούς μας και την ομάδα παραγωγών «Ολάνθεα» τη δημιουργία της οποία έχουμε εμπνεύσει με στόχο τη στήριξη του αγρότη.
1
LOLIVE - Skoura Olive Oil Mill

Παραλαβή και διαλογή της ελιάς

Παραλαβή και διαλογή της ελιάς. Καινοτομούμε στη διαδικασία παραλαβής του ελαιοκάρπου απομονώνοντας της από τη παραγωγική διαδικασία. Έτσι οι ελιές που παραλαμβάνονται, δεν οδηγούνται απ’ ευθείας για παραγωγή. Στα 3 αυτόνομα πλυντήρια μας, αποφυλλώνονται, πλένονται και ζυγίζονται σε επιδαπέδιες πλάστιγγες ζύγισης παρουσία του παραγωγού. Τοποθετούνται σε μεγάλα αεριζόμενα παλετοκιβώτια για να στραγγίξουν. Ακολουθεί ποιοτική κατηγοριοποίηση της αρχικής ύλης το οποίο διασφαλίζει μια ομοιογενή, ποιοτικά κατηγοριοποιημένη παραγωγή ελαιολάδου.

Ο καρπός διακρίνεται βάσει της κατηγορίας του (βιολογικό ή συμβατικό), της ποικιλίας και της ποιότητας του. Αναλόγως, παίρνει τη θέση του στη γραμμή και στη σειρά παραγωγής για να παράξει το χυμό του σε λιγότερο από 24 ώρες. Στον ενδιάμεσο χρόνο οι ελιές βρίσκονται σε στεγασμένο χώρο για τη καλύτερη προστασία τους. Τα πλυντήρια πλένονται κάθε μέρα και ανανεώνεται το νερό που χρησιμοποιούμε για το πλύσιμο της ελιάς.
2
LOLIVE - Skoura Olive Oil Mill

Προδιαγραφές Παραγωγής

- 2 γραμμές παραγωγής (Βιολογικά/συμβατικά)

- 16 μαλακτήρες του ενός τόνου όπου κάθε παραγωγός και κάθε ποιότητα χωριστά μαλάσσεται.

- 2 σύγχρονες φυγόκεντροι της γερμανικής Flottweg, των 6 και 3 τόνων την ώρα και αντίστοιχα δύο διαχωριστήρες . Οι φυγοκεντρητές μας (decanters) είναι σύγχρονοι διφασικοί, ώστε η παραγωγική διαδικασία να μην αφήνει κατσίγαρο ως απόβλητο ο οποίος είναι επιβλαβής για τα υπόγεια ύδατα, την ποιότητα του αέρα στη περιοχή και το περιβάλλον γενικότερα.

- Η κάθε γραμμή παραγωγής πλένεται στο τέλος της κάθε μέρας με ζεστό νερό υπό πίεση.

- Εξαγωγή εν Ψυχρώ: Η ένδειξη «εξαγωγή εν ψυχρώ» μπορεί να αναγράφεται μόνο για τα (εξαιρετικά) παρθένα ελαιόλαδα που λαμβάνονται σε λιγότερους από 27 °C. Παράγουμε σταθερά κάτω του ορίου. Αυτό αποβαίνει εις βάρος της ποσότητας αλλά διασφαλίζει στα προϊόντα μας άρωμα, γεύση και πλούσιο φαινολικό φορτίο προς όφελος του καταναλωτή.

- Όλες οι σωληνώσεις είναι INOX
3
LOLIVE - Skoura Olive Oil Mill

Αποθήκευση & Εργαστηριακός Έλεγχος

Το ελαιόλαδο «αργοπεθαίνει» από τη στιγμή της γέννησης του κυρίως λόγω του οξυγόνου και της έκθεσης στο φως. Διαθέτουμε 18 μεγάλες δεξαμενές INOX, συνολικής χωρητικότητας άνω των 500 τόνων σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους και παροχετεύουμε τις δεξαμενές αυτές με άζωτο μέσω γεννήτριας αζώτου για την απομάκρυνση του οξυγόνου.

Εργαστηριακός Έλεγχος

Ελαιοπεριεκτικότητα: Στο εργαστήριο μας διαθέτουμε συσκευή ελαιοπεριεκτικότητας η οποία μας δίνει τη δυνατότητα να εκτιμήσουμε την απόδοση του ελαιοκαρπού σε λάδι προτού παραχθεί

Οργανοληπτικές και χημικές αναλύσεις: Προκειμένου να εκτιμήσουμε τη ποιότητα του παραγόμενου προιόντος, διαθέτουμε εξοπλισμό με τον οποίο μετράμε την οξύτητα καθώς και τις σταθερές Κ232, Κ268 και τον αριθμό Υπεροξειδίων του ελαιολάδου

Στην ομάδα μας έχουμε πιστοποιημένους γευσιγνώστες οι οποίοι ελέγχουν και κατηγοριοποιούν ποιοτικά τις παρτίδες παραγωγής.

Προϊόν ΠΓΕ ΛΑΚΩΝΙΑ

Τα προϊόντα μας είναι πιστοποιημένα ως Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης Λακωνία (ΠΓΕ ΛΑΚΩΝΙΑ) συνεπώς καλλιεργούνται, παράγονται και τυποποιούνται μόνο στη περιοχή μας και ακολουθώντας συγκεκριμένες προδιαγραφές διατηρώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που προσδίδουν οι εδαφοκλιματικές συνθήκες του τόπου: γεμάτη πλούσια γεύση, αρωματικό ελαιόλαδο.
LOLIVE - Skoura Olive Oil Mill, Certified P.D.O. Lakonia
phone-squareenvelope-square linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram